casa-viso

Viso House

The Casa Viso is inserted in a lot in Guimarães. This project has only one floor and an annex destined to the garage.

It proposes a volumetry integrated in its context, in harmony with the existing one. This housing unit has a volumetric “game” of four volumes.

The volumes v.A and v.B are the two main bodies, in terms of program and volume.

The body v.A integrates the social spaces and the living room (kitchen and other rooms), while v.B represents the more private side (bedrooms).

The volume v.C serves as a link between the social side and the innermost side of the dwelling. In this, you can find the circulation areas, as well as a sanitary installation.

As for annex v.D, it completes the volumetric “game”, interconnecting the spaces and relating them to each other. This volume is intended for the garage (with 2 private parking spots). There is also a plan to install a swimming pool in the central courtyard.

The volumetric composition of the project contains a strong dynamism that allows the creation of a family house with contemporary lines, integrated in the environment where it is inserted.

casa-viso
casa-viso
casa-viso
Call Now ButtonCall us