Marques’ House Project

Single Family Lot Construction

Project Year: 2007

Year of Construction: 2008-2010

Project developed in partnership with Architect Sofia Castro.

The client wanted the design of his new home to have the largest possible area in accordance with the current legislation. Hence, much of the work was based on the design of a “box”.

The intimate areas are at the entrance level while the social areas are on the lower floor taking advantage of the outdoor areas.

This way, the main façade assumes the purity of the forms in a simple geometric game in which one of the volumes assumes the maximum height of the house ceiling to divert attention to the lower floor.

On the other hand, the rear façade deconstructs the “box” by withdrawing its strength through the dynamism of its lines.